מידע על התהליך
תיאום הראיון
מועד הראיון (תאריך ושעה) מתואם עם הלקוח כאשר הנציג הטלפוני יציע מספר אפשרויות בהתאם ליומן. אופק ויזה תעשה את מירב המאמצים לעמוד במועד המבוקש אך במידה והמועד נתפס עד השלמת התהליך יהיה צורך בתיאום מחדש. את מועד הראיון ניתן לקבוע לאחר השלמת טופס ds-160 לכל אחד מבני המשפחה ולאחר מילוי שאלון פרטים אישיים באתר. על כל טופס ds-160 להיות משויך לאותה שגרירות שבה יתקיים הראיון, לדוגמא ds-160 המשוייך לירושלים ניתן לתאם ראיון רק בשגרירות ירושלים. הראיון הינו משותף לעד עשרה בני משפחה גרעינית אחת וניתן לתאם אותו רק לאחר שמולאו טופסי ה- ds-160 לכל בני המשפחה ולכן הכנת הטפסים היא השלב הראשוני והקריטי בתהליך. מומלץ מאד לא להמתין לרגע האחרון בתיאום הראיון- ישנם חודשים עמוסים יותר מאחרים, בהם ייתכן ותאלצו להמתין זמן רב לתור לראיון. כמו-כן חשוב לזכור כי הדרכון ובו הויזה נשלח בדואר חזרה הביתה לאחר כשבוע מתום הראיון ולכן יש לחשב זמן זה גם כן בעת תיאום הראיון (ישנם מקרים בהם הטיפול ארוך יותר כתוצאה מתהליכים נוספים הנדרשים בשגרירות). ימי הראיונות בדרך כלל, הינם בימים שני עד שישי, בין השעות 7:30-13:00 בשגרירות בת"א, ובין השעות 11:00-07:30 בקונסוליה בירושלים. ישנם ימים בהם השגרירות אינה עובדת בשל מועדי חג בישראל ובארצות הברית. החל מינואר 2012 בוטלה אגרת קוד הגישה על-סך $22 ששימשה לקביעת הראיון והיום אין צורך בתשלום מוקדם לצורך קביעת מועד ראיון. מחיר האגרה הכולל עומד על 160$ ואינה מותנית בהנפקת ויזה, זאת אומרת תשלום האגרה לא מוחזרת לאדם שבקשת הויזה שלו סורבה. אדם ששילם את אגרת הויזה וכבר לא מעוניין להגיע לראיון לא יכול לקבל החזר כספי אך אופק ויזה עשויה להשיב עד 80% מתשלום האגרה בחזרה.
מי צריך להגיע לראיון בשגרירות?
כל אזרח ישראליבכל גיל, חייב בויזה על מנת להכנס לארצות הברית, עם זאת לא כולם מחויבים בהגעה לראיון בשגרירות האמריקאית. חובת הגעה לראיון חלה על גילאי 14-79, בעוד שילדים עד גיל 14 ומבוגרים מעל גיל 80 אינם נדרשים לתאם ראיון והם מיוצגים על-ידי בני משפחה אחרים הניגשים לראיון או ע"י העברת החומר הרלוונטי לשגרירות על-ידי חברת UPS. למרות שחובת ההגעה לראיון לא חלה עליהם, ייתכן והקונסול יבקש לראיינם לאחר עיון במסמכים שהועברו לו. קטינים בגילאי 14-16, הנדרשים להגיע לראיון, זקוקים לליווי של הורה או מבוגר בראיון בקונסוליה.
קטינים בגילאי 16-18, הנדרשים להגיע לראיון, אינם זקוקים לליווי של הורה או מבוגר אך הדבר מומלץ .
מה להכין לראיון?
עבור כל אחד ממגישי הבקשה יש להכין את המסמכים הבאים:
דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות.
שתי תמונות 5 ס"מ X 5 ס"מ- התמונות צריכות להיות זהות זו לזו, עדכניות, מצולמות על רקע לבן וברורות. בתמונה יש להציג את כל החזית הפנים ועל האוזניים להיות גלויות. אין להצטלם עם משקפי שמש. במידה ויש כיסוי ראש יש לוודא שהפנים בתמונה חשופות לגמרי ולא מוסתרת על ידיו.
טופס הזמנה לראיון- מודפס ומכיל את שמות כל בני המשפחה המגיעים יחד לראיון או את הקטין והמבוגר המלווה אותו.
אגרת ויזה- במידה והאגרה שולמה בדואר יש להביא את אישור התשלום על-סך $160 עם פרטי מגיש הבקשה.
טופס DS-160 – הטופס מכיל כשמונים שאלות, עליהם יש להשיב באנגלית. הטופס צריך להיות ממולא אלקטרונית באתר מחלקת המדינה האמריקאית, ובסיומו מופיע בר-קוד יחודי אותו צריך להזין באתר שגרירות ארצות הברית בישראל. יש לשים לב לכל פרט ופרט בשאלון, ולהקפיד לענות באופן מדויק. אין להגיש טופס ממולא באופן ידני או שהועבר בפקס.
חשוב: עקב מגבלות טכניות אין השגרירות האמריקאית יכולה לתקן טעויות שנעשו בטופס ה-DS-160. לפיכך, כל טעות במילוי הטופס עלולה להוביל לדחיית הבקשה לויזה.
מסמכים המראים קשר לישראל- מרבית השיקולים בעד מתן ויזה מתמקדים במסמכים המראים כי יש לכם קשר חזק לישראל. הויזה תינתן רק לאנשים שהפקידים בשגרירות מאמינים כי הם יחזרו לישראל וכי הקשר שלהם לישראל חזק מספיק. לצורך כך, יש להביא כל מסמך שיכול להוכיח קשר שכזה. לדוגמא: תלושי משכורת, אישור מהמעסיק, אישור על בעלות עסק, בעלות על רכוש (רכב, דירה), אישור רישום למוסד לימודים, אישור על טיפול רפואי בארץ וכו'.
מה לצרף לבקשת ויזה לילד?
מלבד המסמכים המפורטים לעיל יש לצרף לבקשת ויזה לילד את המסמכים הבאים:
צילומי דרכונים וויזות של שני ההורים.
אישור מבית הספר כי הילד רשום במוסד לימודים בארץ.
שלושה תלושי משכורת אחרונים של שני ההורים.
* עד לאחרונה היה צורך באישור הורים- מכתב עליו חתומים שני ההורים בו נאמר כי הם מאשרים הוצאת ויזה לילד. אך כעת השגרירות ביטלה את הדרישה לאישור מסוג זה.
הקדמת תאריך ראיון
ניתן לבקש ראיון חירום במידה ואתם עומדים באחד מהקריטריונים הבאים:
קיים צורך בקבלת טיפול רפואי דחוף בארה"ב.
במידה וישנם קרובי משפחה בארה"ב שנפטרו או שהינם חולים.
סטודנטים שנרשמו ללימודים בארה"ב ויש חשש שיפספסו את פתיחת שנת הלימודים.
צורך בקיום פגישה עיסקית שתועיל לכלכלת ארה"ב.
כמובן שבעת הראיון יש להביא הוכחות כי אכן אתם מתאימים לקריטריונים אלו.
למה לצפות בראיון?
לראיון בשגרירות יש להגיע מספר דקות לפני הזמן עם כל המסמכים שהכנתם. בכניסה לבניין תעברו בדיקה בטחונית ותכנסו ללא ציוד (ללא תיקים, שקיות, טלפונים ומחשבים) וללא מלווים (למעט קטינים) לבניין השגרירות.
לאחר הכניסה לבניין תדרשו להציג את הדרכון, הצילומים וטופס 160-DS, ותדרשו להציג את האגרה ששולמה בבנק הדואר.
השלב הבא בתהליך הוא לקיחת טביעות אצבע- טביעות האצבע שתמסרו יסרקו ויהוו אמצעי זיהוי בעת הכניסה לארצות הברית. במידה ואחת האצבעות פצועה או פגועה תתבקשו לחזור במועד אחר לתת טביעות אצבע.
השלב האחרון ביום הראיון הוא הראיון עצמו עם נציג השגרירות. רוב הפקידים דוברי עברית וישנם לפעמים גם דוברי רוסית וערבית. הראיון עצמו נמשך מספר דקות ובמהלכו מנסה הפקיד לברר את סיבת הנסיעה לארה"ב ואת הקשר שלכם לישראל. בשלב זה עליכם להציג את המסמכים שהבאתם אשר מוכיחים קשר זה.
במידה ולא אושרה הויזה, ולא הוגדר לך זמן ע"י הפקיד להגשת בקשה נוספת, תוכל להגיש בקשה חדשה מיד. עם זאת, השגרירות, וגם אנחנו, ממליצים על תקופה של חצי שנה בטרם תגיש בקשה נוספת או במידה והסטטוס שלך השתנה (מצב משפחתי, מקום עבודה, רישום ללימודים). במידה ונדחתה בקשתך בשל עבר פלילי, הפרת חוקי הגירה, או הצגת מסמכים מזויפים, ימסור לך הפקיד את סיבת הסירוב והתקופה שעלייך להמתין עד להגשת בקשה נוספת.
מה יש לעשות במידה ואחד ההורים אזרח ארה"ב?
במידה ואחד ההורים אזרח ארצות הברית יש לבדוק את זכאותו של הילד לאזרחות אמריקאית במחלקה לאזרחים אמריקאיים בשגרירות ארה"ב לפני הגשת הבקשה. בנוסף, לבקשה של הילד לצרף מכתב עם תשובות לשאלות הבאות:
האם רק הורה אחד הוא אזרח אמריקאי? האם הורה זה חי בארה"ב לפחות 5 שנים, כאשר לפחות שנתיים מתוכן היו אחרי גיל 14?
האם שני ההורים אזרחים אמריקאיים? אם כן, האם אחד מהם התגורר בארה"ב?
האם ההורים היו נשואים בזמן לידת הילד/ה? אם לא, ציין בבקשה מי מההורים הוא אזרח אמריקאי וכמה זמן שהה בארה"ב.
האם אתם מגישים כעת, או מתכננים להגיש בעתיד בקשה להתאזרחות מהירה (expeditious naturalization) עבור ילדך? האם אתם מתכננים כעת לטוס לארה"ב למטרת התאזרחות מהירה (expeditious naturalization) עבור ילדך?
יש לי אזרחות זרה, האם אני צריך ויזה בכלל?
אזרחי המדינות המופיעות ברשימה שלמטה, למעט קנדה וברמודה, לא צריכים ויזה על מנת לבקר בארה"ב למטרות טיול. עם זאת, יש מספר דברים שעליהם לדעת:
על מנת להכנס לארה"ב עליהם להצטייד בדרכון אלקטרוני.
הדרכון צריך להיות בתוקף ליותר מחצי שנה.
השהייה בארה"ב היא למטרת תיירות ועסקים בלבד ועד 90 יום.
צריכים להצטייד בכרטיס יציאה מארה"ב.
יש להכין טופס ESTA ממוחשב, ולשלם תשלום בגין 14$. הליך זה תקף החל מחודש ספטמבר 2010. אנו מציעים שירות הכנה של טופס זה, לפרטים אנא צרו איתנו קשר.
רשימת המדינות:
א
אוסטריה
אוסטרליה
איטליה
איסלנד
אירלנד
אנדורה
אסטוניה
ב
בלגיה
ברוני
בריטניה
ברמודה
ג
גרמניה
ד
דנמרק
דרום קוריאה
ה
הולנד
הונגריה
ט
טיואן
י
יפן
ל
לוקסמבורג
לטביה
ליטא
ליכטנשטיין
מ
מונקו
מלטה
נ
נורווגיה
ניו-זילנד
ס
סינגפור
סלובניה
סלובקיה
סן-מרינו
ספרד
פ
פורטוגל
פינלנד
צ
צ'ילה
צ'כיה
צרפת
ק
קנדה
ש
שבדיה
שוויץ
הטיפים של אופק לקבלת ויזה:
לא ממולץ להזמין כרטיסי טיסה לארה"ב לפני שאושרה לכם הויזה. במידה ולא תאושר הויזה תדרשו לשלם דמי ביטול על כרטיסי הטיסה.
לקבוע את הראיון בקונסוליה כמה שיותר זמן מראש. מומלץ לסיים עם התהליך מספיק זמן לפני הטיסה המיועדת על מנת לארגן את הנסיעה בראש שקט.
קנו את אגרת השגרירות בהקדם האפשרי. אל תחכו לרגע האחרון.
הגיעו לשגרירות כשהנושא הבירוקרטי "סגור" מבחינתכם. חבל לקבל סירוב בגלל שלא מילאתם נכון טופס מסוים.
זיכרו – מסמכים המוכיחים את כוונתכם לחזור ארצה הם שיעשו את ההבדל בין אישור או סירוב לויזה.
מידע על התהליך,